Johannette-Zomer-Redesign

Johannette Zomer

Opdrachtgever: Johannette Zomer

Website: johannettezomer.com

Opdracht: Website re-design

Voor de sopraan zangeres Johannette Zomer werd het tijd om haar statische HTML website te updaten met een nieuw jasje en een gebruiksvriendelijke onderhoudsinterface. Daarom hebben we gekozen om de oude website inspiratie te combineren met WordPress.

Op de oude website hadden verschillende pagina’s verschillende kleuren, wat ik een inspirerend startpunt vond voor het nieuwe ontwerp. Een van de dingen die minder goed gingen was de consistentie in tekst kleur en uitlijning. Dit heb ik dan ook niet meegenomen in het nieuwe ontwerp. De kleuren van de pagina’s komen terug in het hoofdmenu waardoor het ook makkelijk te zien is waar je bent op de site.

De homepage is nu verrijkt met een slider en drie informatieblokken die dynamisch kan worden geüpdatet. Verder zijn er verschillende archief pagina’s die de laatste persberichten, cd’s en media weergeven. Het bestellen van cd’s is nu mogelijk via een formulier en de aanmeldingen voor de nieuwsbrief worden automatisch naar de webmaster gestuurd. De agenda wordt onderhouden met een plugin die alle informatie makkelijk beheert en weergeeft.

MakeSecure logo

MakeSecure

Opdrachtgever: MakeSecure

Website: makesecure.nl

Opdracht: Huisstijl ontwerp

Voor MakeSecure Information Security heb ik een huisstijl ontwikkeld, met het oog op rust, eenvoud en daadkracht.

Na sparren over verschillende bedrijfsnamen werd uiteindelijk MakeSecure gekozen en kon ik aan de slag met het vormgeven van de volgende onderdelen:

  • Logo (inc. kleur en lettertypen)
  • Visitekaartje
  • Briefpapier
  • Notitieblokken

Deze items zijn samengevat in een passende stijlgids.