WordPress 4.0 “Benny” kan worden geïnstalleerd

Hij is gearriveerd, Benny, vernoemd naar de jazz muzikant Benny Goodman, de nieuwste versie van WordPress is vrijgegeven. En met een grote update komen grote veranderingen, die dit keer voornamelijk achter de schermen plaatsvinden. Dit zijn de grootste veranderingen die je het snelst zal opmerken:

Snel van Engels naar Nederlands

Wordpress 4 Taal Switchen

De nieuwe versie van WordPress maakt het een stuk makkelijker om je website te lokaliseren, oftewel, naar het Nederlands te vertalen. In vorige versies moest er iets worden veranderd in het wp-config bestand en/of er moest een aparte versie van WordPress worden geïnstalleerd.  Nu kan je er voor kiezen om tijdens de installatie een taal te kiezen, of later in je dashboard.

Previews van je ingevoegde bestanden

Voorheen moest je maar gokken op de inhoud van de grijze blokken in je berichten. Nu krijg je de mogelijkheid om ingevoegde bestanden zoals filmpjes vooraf te bekijken. Het media overzicht heeft trouwens ook een visuele update gekregen.

Wordpress 4 Tekstbewerker

De inhoud van je berichten aanpassen is ook verbeterd, het is een stuk flexibeler aangezien het zich aanpast aan de lengte van je tekst, en als je naar beneden scrolt hoef je niet bang te zijn dat je je knoppenbalk met opties kwijtraakt.

Update de looks van je plugins

Wordpress 4 Plugins Updaten

De plugins pagina is ook aangepast, wat voornamelijk te merken is aan de vormgeving. Hier valt nog vanalles te verbeteren, maar dat zal waarschijnlijk in komende WordPress updates plaatsvinden.

De Customizer API heeft ook een update gekregen, en dat betekent dat de widgets –plugins en zijbalkopties aan de voorkant van je website- een stuk makkelijker te beheren zijn. Gebruik het menu aanpassen aan de voorkant om direct resultaat te zien en je zal waarschijnlijk nooit meer naar de widgets pagina aan de achterkant omkijken.

WordPress versie 3.10?

Deze WordPress updates zijn uiteindelijk niet zo indrukwekkend als veel mensen hadden gehoopt. Het is allemaal leuk en aardig, maar de meeste updates zijn UX gerelateerd. Aan de ene kant betekent dit dat minder vuurwerk, maar aan de andere kant is de ervaring natuurlijk belangrijker dan de glitters. Er zijn nog een hoop kleine aanpassingen gedaan, die zijn uitgebreid te vinden in het overzicht van de WordPress Codex. Dus tijd om te updaten! Maar vergeet niet eerst een back-up van je site te maken!